Новини Загальнонаціональний форум з питань безпеки дорожнього руху
s

Новини



Соціокультурний захід «День сім'ї: у родинному колі» в рамках Тижня безпеки дорожнього руху

22.05.2016р.

У неділю, 22 травня, на території Центрального парку культури та відпочинку «Маріїнський парк», у рамках Тижня безпеки дорожнього руху, координатором якого є Державне підприємство «Український медичний центр безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій» Міністерства охорони здоров'я України за участю Національної поліції України , Поліції охорони, Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України, Департаменту реагування на надзвичайні ситуації апарату ДСНС України, MotoHelp, ВГО «Всеукраїнська рада реанімації (ресусцитації) та екстреної медичної допомоги», служби у справах дітей та сім'ї м. Києва, Київського міського центру служб для сім'ї, дітей та молоді, СКІФ ЛТД – виробник світловідбиваючої продукції та інших громадських організацій, небайдужих до безпеки дорожнього руху, було влаштовано проведення соціокультурного заходу «День сім'ї: у родинному колі».

Почесними гостями заходу стали мер столиці Віталій Кличко, керівництво профільних міністерств та установ, представники різних громадських організацій, Salvador.

У роботі Форуму як спікерів взяли участь представники законодавчої та виконавчої гілок влади, міжнародних організацій, українські експерти в галузі безпеки дорожнього руху, представники автошкіл та інші представники громадських організацій.

Відвідавши свято, кожен отримав можливість потрапити до Міста, в якому не існує жодних кордонів, Місто, в якому є безліч різноманітних можливостей, Місто, в якому всі люди відкриті один до одного у своїй діяльності, послугах, спілкуванні.

Стати учасником заходу зміг кожен охочий, адже цьому сприяла програмна різноманітність свят та дружня атмосфера.

Одним з важливих аспектів Тижня безпеки дорожнього руху в Україні 16 - 22 травня була популяризація захисту пішоходів за допомогою світловідбиваючих елементів, а саме показ моделей зі світловідбивних матеріалів влаштований Голдою Виноградською - організатором проекту Fashion Globus Ukraine та компанією 3М - світового лідера з виробництва від різних українських дизайнерів.


У рамках Тижня безпеки дорожнього руху пройшов Перший Національний Форум автошкіл

21.05.2016р.

21 травня 2016 року в рамках Тижня безпеки дорожнього руху в Торгово-Промисловій Палаті України пройшов Перший Національний Форум автошкіл «Реформування системи підготовки водіїв в Україні відповідно до стандартів ЄС», на якому зі вступним словом та доповіддю виступив Микола Квітка – начальник медико-методичної служби державного підприємства «Український медичний центр безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій».

У роботі Форуму як спікерів взяли участь представники законодавчої та виконавчої гілок влади, міжнародних організацій, українські експерти в галузі безпеки дорожнього руху, представники автошкіл та інші представники громадських організацій.


Круглий стіл «Безпека дорожнього руху в комерційному автомобільному транспорті»

19.05.2016р.

19 травня 2016 року представники Державного підприємства «Український медичний центр безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій», в особі директора підприємства – Юрія Чорного, Інни Олефіренко та начальника медико-методичної служби – Миколи Квітки, взяли участь у круглому столі «Безпека дорожнього руху в комерційному автомобільному» транспорті», який пройшов у Міністерстві інфраструктури України під головуванням директора Департаменту безпеки на транспорті – Володимира Коськовецького у рамках Тижня безпеки дорожнього руху.

На заході були присутні вітчизняні, зарубіжні фахівці та експерти в галузі медицини та транспорту, які вели жваві дискусії та діалоги, ставили та відповідали на запитання.

Координатор Тижня безпеки дорожнього руху - Юрій Чорний разом із Володимиром Коськовецьким та Михайлом Ноняком відкривав круглий стіл та підкреслив, що для зменшення травматизму та загибелі людей на дорозі треба об'єднати зусилля державних органів, бізнесу, громадських організацій, наукової спільноти, засобів масової інформації і всього суспільства, на виконанні державних міжнародних програм з безпеки дорожнього руху та для пропаганди важливості дотримання правил дорожнього руху всіма учасниками руху.

Микола Квітка розповів про медичний контроль водіїв транспортних засобів, зазначивши, що це одна із складових забезпечення безпеки дорожнього руху, охорони здоров'я водія, пасажирів та інших учасників дорожнього руху.

Інна Олефіренко розповіла про актуальність питання домедичної допомоги у підготовці водіїв транспортних засобів, адже життя постраждалих у ДТП найчастіше залежить від того, як швидко було надано допомогу у перші хвилини після аварії, акцент на необхідності запровадити Національний стандарт навчання навичкамдомедичної допомоги водіїв та кандидатів у водії транспортних засобів та збільшити кількість навчальних центрів та підготувати викладачів, які проводять навчання методом надання домедичної допомоги.


Круглий стіл «Удосконалення відносин у сфері обов'язкового страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів як механізму соціального захисту майнових прав у дорожньо-транспортних пригодах»

18.05.2016р.

18 травня 2016 року у Міністерстві охорони здоров'я України під головуванням координатора Тижня безпеки дорожнього руху Юрія Чорного було проведено круглий стіл «Удосконалення відносин у сфері обов'язкового страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів як механізму соціального захисту майнових прав у дорожньо-транспортних пригодах», у якому взяли участь: Народний депутат України, Голова підкомітету з питань безпеки автодорожнього руху Комітету ВРУ з питань транспорту – Ігор Діденко, Президент Міжнародного центру безпеки дорожнього руху – Алан Росс, член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг – Олександр Залєтов та інші фахівці та експерти зі страхування транспорту та медицини.

На заході було розглянуто різні аспекти регулювання та вдосконалення страхової діяльності у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху та соціального захисту майнових прав у дорожньо-транспортних пригодах.

Зокрема, виступи та жваві дискусії пройшли на такі теми:
• роль медичного страхування у системі безпеки дорожнього руху;
• медичний страховий поліс як механізм відшкодування збитків, що постраждали від ДТП;
• розвиток інституту обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів: закордонний та український досвід;
• залучення механізму страхування для вирішення проблеми матеріальної компенсації при заподіянні шкоди життю та здоров'ю внаслідок ДТП у країнах ЄС та в Україні;
• чотири шляхи досягнення Vision ZERO;
• державне регулювання страхової діяльності у сфері безпеки дорожнього руху.

Підбиваючи підсумки, членами круглого столу було складено основні положення резолюції щодо розвитку та вдосконалення інституту обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів для покращення механізму відшкодування збитків потерпілим у ДТП.


Круглий стіл «Медичне забезпечення у сфері безпеки дорожнього руху. Актуальні правові проблеми та шляхи їх врегулювання»

17.05.2016р.

Проект резолюції круглого столу на тему: «Медичне забезпечення у сфері безпеки дорожнього руху. Актуальні правові проблеми та шляхи їх врегулювання».

У Міністерстві охорони здоров'я України в рамках Тижня безпеки дорожнього руху під головуванням директора Державного підприємства «Український медичний центр безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій» МОЗ України Юрія Чорного пройшов круглий стіл «Медичне забезпечення у сфері безпеки дорожнього руху. Актуальні правові проблеми та шляхи їх врегулювання», на якому були присутні народний депутат України, Голова підкомітету з питань безпеки автодорожнього руху Комітету Верховної Ради України з питань транспорту Ігор Діденко, Експерт з комунікацій та кампаній з дорожньої безпеки Барбара Крол та інші профільні фахівці медицини та транспорту .

На заході обговорювалися наступні теми:

• вдосконалення вимог до стану здоров'я водіїв, їх психофізіологічних властивостей – завдання державних органів та органів місцевого самоврядування. Імплементація національного законодавства з вимогами Директиви Європейського Парламенту та Європейської Ради;
• нові підходи до формування та забезпечення реалізації державної політики у сфері безпеки на комерційному автомобільному транспорті
• удосконалення ефективності надання медичної допомоги постраждалим внаслідок дорожньо-транспортних пригод, підготовки кандидатів у водії, водії транспортних засобів та інших учасників дорожнього руху щодо надання домедичної допомоги;
• притрасові лікарні – сучасний стан та можливості ортопедо-травматологічної допомоги постраждалим при ДТП;
• актуальні питання надання допомоги постраждалим із травмами опорно-рухового апарату при ДТП;
• роль та місце громадських організацій у вирішенні проблем безпеки дорожнього руху, оновленні та приведенні законодавства у сфері безпеки дорожнього руху у відповідність до європейських стандартів;
• правила дорожнього руху та транспортна дисципліна. Стан аварійності та основні причини ДТП в Україні;
• проблеми застосування на практиці законодавства про проведення огляду водіїв транспортних засобів на стан алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

З кожного питання велися жваві та живі дискусії та розгалужені діалоги. Кожен зміг висловити свою думку.

Всіми членами круглого столу була поставлена ​​- мета реалізованості проектів та прийняття законодавчих актів, які призведуть нашу країну до зменшення травматизму та жертв на дорогах.


У Києві пройшов Загальнонаціональний форум з питань безпеки дорожнього руху

24.07.2014р.

24 липня відбувся Загальнонаціональний форум з питань безпеки дорожнього руху в рамках Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху, проголошеного Генеральною Асамблеєю ООН на 2011-2020 рр.

Захід відбувся за підтримки Кабінету Міністрів, Верховної Ради України, МВС та представників Міністерства охорони здоров'я України. Доповідачі обговорили проблеми правового регулювання медичного забезпечення, державної системи управління, системи підготовки водіїв, аудиту та виступили з пропозиціями реформування системи безпеки дорожнього руху.

Директор Українського медичного центру безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій МОЗ України Юрій Чорний представив доповідь щодо впровадження інформаційно-телекомунікаційної бази медичних комісій з допуску водіїв до керування автотранспортом. На думку Юрія Чорного, захищена інформаційно-телекомунікаційна мережа допоможе удосконалити роботу медичних комісій разом із видачею та обліком довідок, і унеможливить шахрайство. Власне, йдеться про ведення бази даних медичних комісій; медичних працівників, які проводять щозмінні передрейсові та післярейсові медичні огляди водіїв; довідок про проходження періодичних психіатричних оглядів; інформаційно-телекомунікаційної системи МВС та інше. Створення та впровадження такої бази не передбачає додаткових коштів державного бюджету та залучає новітні технології у механізм державного управління.


Відбулася робоча нарада з питань медичної безпеки дорожнього руху

09.07.2014р.

9 липня у Міністерстві охорони здоров'я відбулася робоча нарада з питань медичної безпеки дорожнього руху та налагодження системного діалогу органів влади з громадськістю.

Присутні експерти обговорили актуальні проблеми сфери безпеки дорожнього руху та зазначили, що насамперед нормативна база потребує суттєвого вдосконалення та адаптації до європейських стандартів. Також вимагає контролю діяльності медичних комісій, разом із переглядом переліку захворювань та недоліків, за яких особа не може керувати транспортним засобом.

За словами Анатолія Гоженка, доктора медичних наук, директора Державного підприємства «Український науково-дослідний інститут медицини транспорту», ​​необхідні організаційні рішення, включаючи контроль за соматичними показниками водіїв, залученням сімейної медицини та створенням єдиного реєстру медичних комісій. Крім того, варто виділити в окремі групи вимоги для водіїв-аматорів та водіїв комерційного транспорту.

Перший заступник Міністра Руслан Салютін зазначив, що Міністерство охорони здоров'я підтримує всі ініціативи громадськості, і наголосив на необхідності формування нормативно-правової бази разом із системою автоматизації.